![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
kombinuję dzisiaj z Zend_Auth i coś mi nie idzie... Chciałbym, żeby oprócz standardowego sprawdzania nazwy i hasła w bazie spełniony był również warunek 'active = TRUE'. Mam kod z manuala, ale nie działa, logują się nieaktywowani użytkownicy... Niżej mój kod. Wszystko jest ok, tylko zupełnie ignorowany jest warunek... Będę wdzięczny za pomoc.
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
W tabeli użytkowników przechowujesz informację do jakiej roli należy użytkownik (przyjmijmy dla uproszczenia, że użytkownik może być przypisany tylko do jednej roli). Podczas logowania sprawdzasz do jakiej roli jest przypisany, a następnie sprawdzasz, czy rola ma dostęp do aktualnego zasobu (isAllowed). W ten oto prosty sposób masz rozwiązaną autentykację oraz autoryzację.
Sprawdzanie praw dostępu najlepiej zrobić w pluginie, by nie duplikować kodu. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 08:52 |