![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie mogę sobie poradzić z pewnym niezrozumiałym zachowaniem pętli if. Poniższa funkcja m.in. dodaje zera do wartości liczbowych np. z $cena="6,2" robi $cena="6,20"
Problem polega na tym, że dla przykładowych wartości: "644,6", "322,3" w niektórych sytuacjach, wskazane ww porównanie nie reaguje na te liczby. Liczby te powstają z działania "64,46*10" oraz "64,46*5". Pokusiłem się o testową wersję kodu:
i ten kod zadziałał prawidłowo. Mogę dodać, że wartości brane przez funkcję będące wynikiem matematycznym chodzą dobrze, a będące daną z mySQL'a już nie. Analizowałem linia po linii odpowiedniej sekcji z pokazywaniem wartości chwilowych i wszystkie wyglądają prawidłowo. Jak myślicie, gdzie mam szukać przyczyny takiej sytuacji? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
okitoki, to czytaj dokładniej. Ładnie w komentarzu przy kodzie pisze. Nie wiem, ale moderatorzy powinni Ci się przypatrzeć, bo jak czytam twoje posty to mam dziwne wrażenie że nabijasz sobie po prostu licznik ... bim2 czasami staram się pomóc, czasami piszę swój pomysł, a co do licznika jest za to jakaś nagroda ? ciężko analizować fragmenty kodu, a z kropek i komentarzy nie wynika co autor ma na myśli i co autor za to wsadzi, wiec zostawiłem to bez zmian. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 03:02 |