![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
WItam fajnie by bylo jakby sie nikt ze mnie sie smial z gory mowie ze jestem lamerem w KOHANA znam ja od dzisiaj zainstalowalem sobie wszystko stworzylem katalog logs i models w application i probuje stworzyc pierwsza "aplikacje" ktora powinna pobierac dane uzytkownikow z mojej starej bazy i ich wyswietlic w tabeli.
Ustawilem config database jednak o ile mi sie wydaje w routes tez powinienem zmienic defualtowa opcje jednak nie wiem zabardzo na co. Potem nie wiem dokonca jak ma wygladac controller,model i widok jak narazie robie cos w tym stylu: Controller:(application/controllers/users.php)
Model:(application/models/users.php)
Czytalem ze dziedziczac po Model w polu $db mamy juz obiekt bazy danych wiec go nie tworzylem na nowo. Widok:(application/views/users_content.php)
Wiem powinna tam byc petla foreach() ale to tylko zarys. Chcialbym by ktos mnie nakierowal co musze zrobic moze w ogole pomylilem katalogi jak mam pobrac dane w modelu i potem wykonwac to w controlerze zeby on potem wszystko wyrenderowal. Nie oczekuje ze ktos mi wszystko napisze ale jakies nakierowanie bo poczatki sa najgorsze. P.S probowalem zmienic tez -htaccess na ten z tego watku Temat: Kohanapozbycie_sie_indexphp a w glownym config'u. A w configu dalem: $config['index_page'] = NULL; Ten post edytował marcio 18.05.2009, 14:23:09 -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz ustawione odpowiednie w config.php? -------------------- "Zero 'errorów' nic nie oznacza. Walidator sprawdza tylko składnię. Kod strony jest jak psu z d**y wyjęty i to, że walidator świeci się na zielono nie oznacza, że ta kupa jest ładna" - mike
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 11:54 |