Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Testy PHP
kostii

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (10%)
X----

Cześć

Posiadacie jakieś testy z PHP.
Potrzebuje testy które najczęściej pojawiają się na rozmowach o pracę.

Dzięki.
Pozd. kostii

--
Uwzięliście się na to programowanie obiektowe? Przeniosłem.

~erix
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
blooregard

Newsman

Grupa: Moderatorzy

Ja miałem też napisać m.in. implementację algorytmu na ciąg Fibonacciego, stworzyć strukturę klas dla aplikacji "Sad" (taki z owocami) z użyciem interfejsów, albo z podanego zrzutu tabeli (zagnieżdżone do granic możliwości tablice asocjacyjne) wydobyć odpowiedni element korzystając z indeksów (co przekładało się na przykład na takie tworki: element[3][12]['tablica02']['element18']; (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . W takim teście z reguły pojawiają się też zagadnienia z SQL (np. przykładowe tabele z bazy danych i polecenie utworzenia zapytania wyciągającego określone dane, wymagające użycia złączeń i podzapytań oraz np. HAVING, GROUP BY czy CONCAT).

Generalnie z praktyki (w moim przypadku) wystarczyło, że odpowiedziałem pisemnie na jakieś 70%, a resztę dopowiedziałem już po zakończeniu testu na rozmowie, przy wyjaśnianiu poszczególnych pytań (na zasadzie: "A jak według Pana powinna wyglądać metoda klasy realizująca zadanie z polecenia 12? " ).

To nie matura, że musisz koniecznie zdobyć ileś tam punktów. Wystarczy, że sprawdzający Cię człowiek zobaczy, że potrafisz myśleć (bo np. odpowiednią funkcję możesz znaleźć w 30 sekund na php.net, pod warunkiem, że wiesz, co chcesz osiągnąc i co do czego służy).
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 8.10.2025 - 16:53