![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Napisalem sobie taka prostą funkcje do przesyłania maili :
A nastepnie kruciótki skrypt aby przetestowac poprawnosć działania
Niestety gdy sprawdzam maila nie dochodzi wogole html tylko pusta wiadomość z tytułem, gdy uzywam skryptu do przesyłania tylko plain text wszystko jest ok, bład wystepuje przy przesylaniu html, mniemam ze bład jest gdzies w klasie SimpleMail tylko nie mam pojecia gdzie..... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Po Twojej poprawce doszedl mi mail z załącznikiem o nieokreslonym formacie
Otworzyłem załącznik a w srodu znajdowało sie to : Cytat Jest to komunikat wieloczęściowy w formacie MIME\n-- Content-Type: text/plain; charset=utf-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit To czystotekstowy fragment listu -- Content-Type: text/html; charset=utf-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit\n\n<h1>Test z użyciem tekstu HTML!</h1> ---- Czyli cos sie poprawilo ale nie tak jak powinno (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) --------------------------------------------------------------- A bylo to spowodowane bo przez przypadek skasowalem zmienna $_boundary Teraz razem ze zmienna ciagle dochodzi pusta wiadomość Zreszta tak jak mowilem testowalem juz rozne wartianty jesli chodzi o znaczniki \n\n, \r\n itp itd i nic to nie dalo Moze jakies inne pomysly ? Ten post edytował Wolfie 19.05.2009, 16:38:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 10:41 |