![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Proszę mi nie mówić, że źlę robię bo wiem o tym:) Pracuję jak freelancer mam kilka poważnych zleceń terminy do połowy przyszłego tygodnia a przedemną pełne ręcę robotty:) W tygodniu uczelnia + od 16 do 4 nad ranem praca:) Jadę już tak 4 dzień bez nieczego kaw ,napojów eneretyzujących etc ale czuję że tak dłużej nie pociągnę. Muszę czymś sie wzmocnic jako ze jestem osobą młodą 20 lat nie pijam kaw etc . Co polecacie, żeby za bardzo nie szkodziło i dawało powera ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Kawy nie piojam, cherbate sporadycznie bo nie chce mi sie grzac wody Zawsze możesz sobie w mikrofalówce zaparzyć. Póki nie miałem tego firmowego kubka, to tak robiłem, bo też mi się nie chciało. ;p Są dwa sposoby: 1/2 szklanki (albo cała; ja dawałem 1/2, bo nie znoszę czekać, aż nieco ostygnie) wody z torebką, mocy tyle, ile mikrofalówka ma i tak ze dwie minuty. Można też bez torebki i potem dorzucić, co kto lubi. ;p AFAIK, czekolada negatywnie wpływa na koncetrację, więc też raczej odpada. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Najlepiej, to albo wietrzenie, albo drzemki. No i oczywiście spać jak człowiek, wyłączyć czytnik RSS-ów, używać privacy lists na jabberze (albo całkiem wyłączyć IM), na pocztę odpisywać raz na 1h albo i rzadziej, Cytat Biała herbata ewentualnie zielona Nie wiem, jak jest z białą, ale zielonej nie znoszę. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Cytat 9 godzin to imo troche za dlugo. Ja staram sie spac ~6h na dobe w regularnych porach. Szybka pobudka i czlowiek od razu ma wiecej energii. To zależy. Najlepiej spać tyle, ile organizm naprawdę potrzebuje, przecież każdy jest inny. Byleby zachować stałą porę pobudek (niestety), a organizm - gdy będzie zmęczony - sam upomni się o sen. Tylko przesiadywanie przed kompem do samego snu prawidłowemu rytmowi nie sprzyja i dlatego zegar wariuje. Cytat Zbyt dlugi sen rozleniwia Nie tylko. Ciężko potem funkcjonować... ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 19:44 |