![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zrobiona wyszukiwarke na Mysql i jak wpisze dane słowo to mi zwraca liste znalezionych rekordów ( prawidlowo ) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Ale jak tych rekordow jest 5 czy 9 to Ok, ale gdy jest 200 czy 150 to lista robi sie strasznie dluga. I chce zeby na strone byla lista 20 rekordow a reszta z donosnikami na dole strony Np. 1 2 3 Nastepny . Tylko jest jeden problem nie wiem jak to zrobic. Prosze o pomoc. moj kodzik wyglada tak <?php mysql_connect ("moj serwer","user","*******"); mysql_select_db (mojabaza); if($stan=='szukaj') { $zapytanie = "SELECT * FROM towary where symbol like "%$znajdz%" or nazwa like "%$znajdz%" ORDER BY nazwa"; $wykonaj = mysql_query ($zapytanie); $znaleziono = mysql_num_rows($wykonaj); if ($znaleziono == "0") { print " "; } else { print "<DIV> Znaleziono trafień $znaleziono.<br></div>"; } while($wiersz=mysql_fetch_array ($wykonaj)) { echo " <tr> <td width="30%"><DIV>".$wiersz['symbol']."</DIV></td> <td width="70%"><div>".$wiersz['nazwa']."</div></td> </tr>"; } } { echo "</table>"; if ($znaleziono == "0") { print "<CENTER> Nie znaleziono żadnego rekordu</CENTER>"; } echo "<TABLE border=0 align=center ><tr> <td><center><br> <form method="get" action="index.php"> <input type="text" name="znajdz" size="20" VALUE="czego szukasz" ><BR> <input type="submit" value="szukaj" name="stan"></form></center></TD>"; echo "</TR></TABLE>"; } ?> Czy ktos mi pomoze ? Tomek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki za pomoc ale niestet nie wszystko jest ok.
Sorki ze jestem taki marudny. Jeszcze raz sorki. Skrypt dziła tylko ma jeszcze jedna wade. Po wpisaniu do wyszukiwarki np. ab to skrypt mi wyrzuca od razu wszystkie znalezione rekordy . A na dole strony znajduja sie cyferki z kolejnymi stronami (dobrze liczy - tak mialo byc), lecz jak sie kliknie na cyferke np"3" zeby przejsc do strony 3 to on wraca do strony pierwszej bez znalezionego zadnego rekordu. Strone testuje pod tym adresem http://www.motozbyt.biz.pl/test/inny/index.php Bardzo dziekuje za pomoc. Tomek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 07:36 |