![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, dzisiaj w koło godziny 14:00 wszedłem na IRCa i piszę, że chciałbym porozmawiać na temat wirusów na stronach internetowych, a niejaki Puciek zaczyna mnie wyzywać i obrażać, no to mu odpowiedziałem, co o nim myślę, no i mnie zbanował. Czy to ma być normalne? Proszę o odbanowanie. Nie wiem na jakiej zasadzie jest tam banowanie, ale mój nick to in5ane. To jest niepoważne, co koleś zrobił.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/brzydal.gif)
O wypraszam sobie takie manipulacje. Ja tylko na wyraźne życzenie niektórych ircowników sprowadziłem wcześniejszą merytoryczną dyskusję na poziom nieco bardziej zrozumiały dla nich Ciężko mi pojąć, dlaczego te logi pojawiają się na forum i czemu ma to służyć. Kanał #php.pl serwera irc.php.pl jest teoretycznie miejscem publicznym, ale nie całkiem. Przez 95% czasu siedzą tam te same osoby, które nie czują się skrępowane przekleństwami, czy mało wyszukanymi dowcipami cichego lub Pućka. To się nie zmieni, bo już były takie próby przeprowadzane w przeszłości i wiadomo czym się kończyły. Podział, który jest w regulaminie to fikcja. Po co komu kanał dla developerów? Po co komu kanał #php, po co #hydepark? Przecież wiadomo, że były by puste, nikt by tam nie siedział, bo jest Nas za mało. Wczoraj broniłem ~in5ane, ale myślę ~Belliashu, że Ty dziś już przesadzasz. O ile Pućkowi i cichemu czasem (często) należą się "bęcki" za to jak traktują nowych userów, o tyle Twoje uwagii dotyczące tego, jak być powinno być na ircu są nie na miejscu. Wiele osób przychodzi i znajduje pomoc, część jej nie otrzymuje. To nie jest helpdesk jak na home.pl, gdzie mówisz: "dzień dobry, mam taki i taki problem, żądam pomocy", bo po prostu spotkasz się z reakcjami negatywnymi, humorystycznymi lub z ich brakiem. Już były skargi, że "na ircu nikt nie pomaga, więc po co ten kanał istnieje"? Jest firmowany nazwą php.pl, bo siedzą na nim w większości osoby jakoś związane z tym serwisem i forum i tyle. Doszukiwanie się jakiegoś szlachetniejszego celu jest chybionym pomysłem. Proszę bardzo - niech na ircu będzie więcej osób, to zmienią się prawa, język i obyczaje. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 02:09 |