![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam zacząłem bawić się troszkę uml zakładam temat tutaj bo niestety niema na tym forum działu uml i w tym miejscu raz jeszcze rzucę propozycję utworzenia takiego działu. W końcu wcześniej czy później każdemu programiście przyjdzie się zmierzyć z tym językiem.
Problem mam taki zacząłem szukać klas jakie powinny być w projekcie no i przy identyfikacji klas ukazało mi się mnóstwo list np: lista ofert, lista wiadomości, lista zamówień i wiele wiele innych. I teraz pytanie jak to rozwiązać w pierwszej chwili pomyślałem klasa bazowa(abstrakcyjna) lista a każda lista będzie dziedziczyć po tej klasie jakieś podstawowe właściwości. Ale w ten sposób będę miał mnóstwo(dziesiątki) rożnych klas dziedziczących po liście. To drugi pomysł jedna klasa lista obsługuje wszystkie listy. No i to też nie wydaje mi się dobrym pomysłem może ktoś zaproponuje jakieś ciekawe rozwiązanie. Ten post edytował patryczakowy 16.05.2009, 20:06:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz podać jakiś uproszczony przykład takiego kontrolera?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:10 |