![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem polega na tym że format nic nie daje, kompa formatuję z odłączonym internetem i nagle nie wiadomo kiedy uaktywnia się. Objawami są zablokowany dostęp do edycji rejestru i zablokowany dostęp do menedżera zadań, niepokoje się bo na laptopie mam dosyć ważne rzeczy. Ma ktoś jakieś sugestie to proszę o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obiecałem że napisze co zrobiłem:
CODE [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System] "DisableRegistryTools"=dword:00000001 Dalej wgrywałem normalnie sterowniki, poi wgraniu wszystkich utworzyłem nowy punkt kontrolny w przywracaniu systemu na wypadek gdyby wirus orzył. No cóż moge powiedzieć że wirus jest cały czas na twardym dysku w bootsektorze, lecz nie potrawię go usunąc programem GParted. Być może ktoś też miał podobny przypadek i może zrobi tak jak ja, puk,i co wirus jest narazie nieaktywny od kąd zablokowałem edycję rejestru. PS tutaj jest programik do odblokowania rejestru odblokuj.inf oto kod: CODE [version] signature="$CHICAGO$" [DefaultInstall] DelReg = Del_DisableRegistryTools.Reg [Del_DisableRegistryTools.Reg] HKEY_CURRENT_USER, SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, DisableRegistryTools Może komuś się przyda, mi pomogło, choć moj laptop jest nosicielem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Znowu się uaktywnił jak wgrywałem gg. Nazwa wirusa: Win32:Rootkit-gen [Rtk] typ pasożyta: Rootkit wersja VPS: 090516-0, 2009-05-16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 02:55 |