![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, dzisiaj w koło godziny 14:00 wszedłem na IRCa i piszę, że chciałbym porozmawiać na temat wirusów na stronach internetowych, a niejaki Puciek zaczyna mnie wyzywać i obrażać, no to mu odpowiedziałem, co o nim myślę, no i mnie zbanował. Czy to ma być normalne? Proszę o odbanowanie. Nie wiem na jakiej zasadzie jest tam banowanie, ale mój nick to in5ane. To jest niepoważne, co koleś zrobił.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Nie znam tematu i nie będę się w niego zagłębiał. IRC-a nie używam od ładnych kilku lat i widząc co tu się dzieje, bardzo się z tego cieszę. Mam jednak jedną drobną uwagę.
a dla ludzi ktorzy chca dac mi po mordzie to ja chyba newsletter zaloze z moimi wyjazdami i imprezami. Nie świadczy to o Tobie zbyt dobrze. Każda osoba związana w jakikolwiek sposób z dowolną społecznością (nie chodzi mi tylko o php.pl), powinna być świadoma, że jej czyny wpływają na postrzeganie całej społeczności. Im ktoś ma wyższy stołek, tym bardziej powinien się starać, by takie rzeczy nie miały miejsca.Tyle ode mnie. EOT. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każda osoba związana w jakikolwiek sposób z dowolną społecznością (nie chodzi mi tylko o php.pl), powinna być świadoma, że jej czyny wpływają na postrzeganie całej społeczności. Im ktoś ma wyższy stołek, tym bardziej powinien się starać, by takie rzeczy nie miały miejsca. Powinieneś też byś świadom faktu, że gdy wstępujesz do jakiejś społeczności starasz się ją poznać i sprawdzasz jakie zwyczaje panują. Nie wpieprzasz się z brudnymi butami i "skoro przyszedłem to wymagam...". W przypadku IRCa #php.pl nie działa jako helpdesk jak się niektórym wydaje. Jest to miejsce dla wąskiej grupy znajomych od wielu lat. W tym okresie przyszło trochę nowych twarzy, ale przetrwały tylko dlatego że jako kot'y musiały swoje dostać. Tak jest wszędzie czy to się komuś podoba czy nie w społecznościach częściowo zamkniętych. Jeśli dla kogoś zwykły kick z odrobiną sarkazmu jest podstawą to tego żeby rzucać mięsem i grozić, to nie jest mile widziany i z przyjemnością zostanie usunięty, poniżony, obrażony, znieważony byle tylko nie wrócił, bo świadczy to o tym że sie nie nadaje do rozmów z racji zbyt niskiego poczucia humoru (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/aaevil.gif) Ten post edytował cichy 16.05.2009, 22:19:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś też byś świadom faktu, że gdy wstępujesz do jakiejś społeczności starasz się ją poznać i sprawdzasz jakie zwyczaje panują. Nie wpieprzasz się z brudnymi butami i "skoro przyszedłem to wymagam...". W przypadku IRCa #php.pl nie działa jako helpdesk jak się niektórym wydaje. Jest to miejsce dla wąskiej grupy znajomych od wielu lat. W tym okresie przyszło trochę nowych twarzy, ale przetrwały tylko dlatego że jako kot'y musiały swoje dostać. Tak jest wszędzie czy to się komuś podoba czy nie w społecznościach częściowo zamkniętych. Jeśli dla kogoś zwykły kick z odrobiną sarkazmu jest podstawą to tego żeby rzucać mięsem i grozić, to nie jest mile widziany i z przyjemnością zostanie usunięty, poniżony, obrażony, znieważony byle tylko nie wrócił, bo świadczy to o tym że sie nie nadaje do rozmów z racji zbyt niskiego poczucia humoru (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/aaevil.gif) Nie uważasz, że trochę przesadzasz? Ja jestem bierny, ale niektórzy użytkownicy mogliby w tym momencie stwierdzić, że Twój awatar jest adekwatny do poziomu Twojego postu. p.s nie kick tylko +b (ban) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 21:07 |