![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Mam napisalem skrypt ktory powinien przesylac mi wiadomosci w formacie html : Oto czesc skryptu :
Ale niestety dochodzi tylko text/plain nie wiem dalczego, czyzby naglowki byly jakos zle zdefiniowane ? We wczesniejszych prostszych wersjach gdy przesylalem tylko html przesylalo sie wszystko ok, ale teraz wysyla sie tylko wiadomosc text/palin, czym moze to byc spowodowane ? ------------------------------------- czy nagłówki w powyższym przypadku mozna podawać w treści wiadomości ? Ten post edytował Wolfie 16.05.2009, 14:37:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie no to to ja rozumiem , ale jak chce wyslac wiadomosc ktora dotrze zarowno do uzytkownika ktorego poczta odbiera html i do tego ktorego poczta odbiera tylko plain text, czyli chodzi mi o jedna wiadomosc skladajaca sie z multipart.....no i zeby to wyslac w jednym wywolaniu funkcji mail()
------------------------------------------ Wiec ponawiam pytanie czy nagłówki mozna rownież definiowac w tresci listu tak jak jest to w pierwszym poscie czy tylko w nagłówkach ? Właśnie zauwazylem ze "Content-Type" w jednej linijce jest napisany z duzej w innej z malej, probowalem obu opcji ale ciagle to samo czyli tylko plain text. A tak apropos ktora wersja jest dobra ? Ta ? Cytat Content-type Czy ta ? Cytat Content-Type Ludziska , pomorze ktos ? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif)
Zmodyfikowalem wszystko wedlug artykułu który podał mi jeden z uzytkownikow forum ale ciagle to samo, przychodzi pusty list.... Tablica $_POST przesyła sie prawidłowo , ale na maila przychodzi tylko temat wiadomosci a tresci brak..... Ten post edytował Wolfie 19.05.2009, 13:10:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 00:03 |