![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem polega na tym że format nic nie daje, kompa formatuję z odłączonym internetem i nagle nie wiadomo kiedy uaktywnia się. Objawami są zablokowany dostęp do edycji rejestru i zablokowany dostęp do menedżera zadań, niepokoje się bo na laptopie mam dosyć ważne rzeczy. Ma ktoś jakieś sugestie to proszę o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy pomoze - ale ja jak jeszcze uzywalem windowsa robilem w przypadku awarii mniejwiecej takie kroki ;
Sciagnij program Process Explorer, odpal i poszukaj ktory z procesow moze byc podejzany (uzywa caly czas procka, lub sieci najprawdopodobniej to bedzie jeden z tych zaznaczonych na czerwono, ciezko opisac ktory to moze byc - poprobuj). Jezeli znajdziesz takowy to right click -> suspend. Patrzysz czy objawy ustaly, jezeli tak to masz jednego z winowajcow. Sprawdzasz sobie info o procesie i starasz sie usunac plik - najprawdopodobniej nie bedziesz w stanie tego dokonac z normalnego trybu wiec ->tryb awaryjny. Potem wywalasz z autostartu - (Start -> Uruchom -> "msconfig" ostatnia zakladka). Nastepnie rejestr - dla obydwu "HKEY_LOCAL_MACHINE" i "HKEY_CURRENT_USER" wchodzisz w ->Software->Microsoft->Windows->CurrentVersion->Run i wywalasz winowajce(a najlepiej to wszystko wywalic i z tad i z autostartu - masz pewnosc ze nie przeoczyles (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ). A tak poza tematem to dolaczam sie do tego co napisal SHiP. Linuks rozwiaze Twoje problemy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Pozdrawiam. EDIT : Zapomnialbym - mozesz jeszcze wejsc do Panel sterowani->Narzedzia administracyjne -> Uslugi lub "msconfig"->zakladka Uslugi i wywalic to co Ci nie pasuje (najlatwiej kliknac "wylacz wszystkie usulgi poza uslugami Microsoftu" czy jakos tak). Ten post edytował maziak 15.05.2009, 11:13:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 15:12 |