![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem w trakcie próby stworzenia weryfikatora serwerów proxy, nie opierającego się na bazie znanych adresów ip serwerów proxy. Jak wiadomo należy bacznie prześledzić zmienne środowiskowe, które powinny nas doprowadzić do najbardziej prawdopodobnego wyniku. Wzoruję się na takich stronach: http://www.jockersoft.com/english/ipaddress.php oraz http://www.proxyserverprivacy.com/adv-free...-detector.shtml Napotykam takie oto problemy: Na tych stronach odczytują: Connection: keep-alive Keep-Alive: 300 Pierwsza z informacji teoretycznie powinna się znaleźć w zmiennej 'HTTP_CONNECTION', lecz w moim skrypcie nie istnieje taka zmienna. Czy widoczność tej zmiennej zależy od serwera na którym stoi skrypt?? Także po wejściu na te strony mam: Proxy HTTP_X_FORWARDED Variable: (none) Gdzie w moim skrypcie te zmienne mają pewne wartości(dwie pierwsze)Proxy HTTP_VIA Variable: (none) Proxy HTTP_PROXY_CONNECTION: (none) print_r( $_SERVER ); Wynik działania powyższego kodu na moim serwerze Array ( [PATH] => /usr/local/bin:/usr/bin:/bin [UNIQUE_ID] => SggzBldi3pgAAHLJkHsAAAA0 [REAL_HOST] => 193.239.80.21 [HTTP_HOST] => engineer.ovh.org [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip,deflate [HTTP_ACCEPT_CHARSET] => ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7 [HTTP_COOKIE] => SESS47f8c6f823598c9dba1c59fb62aeb1bb=f71f56b5e2896bb7eec0132c8f3457ef [HTTP_CACHE_CONTROL] => max-age=0 [HTTP_MAX_FORWARDS] => 10 [HTTP_VIA] => 1.1 127.0.0.1 [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 193.239.80.21 [HTTP_X_FORWARDED_HOST] => engineer.ovh.org [HTTP_X_FORWARDED_SERVER] => 127.0.0.1 [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => engineer.ovh.org [SERVER_ADDR] => 87.98.222.152 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 193.239.80.21 [DOCUMENT_ROOT] => /home/e/n/g/engineer/www [SERVER_ADMIN] => postmaster@engineer.ovh.org [SCRIPT_FILENAME] => /home/e/n/g/engineer/www/index.php [REMOTE_PORT] => 55217 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => [REQUEST_URI] => / [SCRIPT_NAME] => /index.php [UID] => 105826 [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1242051334 [argv] => Array ( [0] => index.php ) [argc] => 1 ) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szanowny kolego, doceniam Twoje starania, ale mam wrażenie że nie możemy się dogadać. Nie wiem, może to wynika z mojej niewiedzy (w końcu to dział "przedszkole"). Może zróbmy taki eksperyment. Tu jest kawałek kodu:
Wyświetli nam zawartość zmiennych HTTP_VIA oraz HTTP_CONNECTION i teraz: umieszczamy to sobie na swoim serwerze. Wchodzimy naszą stronę i przed oczami ukazuję się mi odpowiednio: "1.1 127.0.0.1" oraz pusto. Po czym wchodzimy na stronę Free Proxy Detector i przed naszymi oczami pokazuję się nam odpowiednio taka wartość tych samych zmiennych: pusto oraz "keep-alive". Jak to możliwe że te zmienne są różne? Czy nagle dla innej strony zmienia się sposób łączenia? Połączenie jest takie same, wpisuje oba adresy w tym samym oknie przeglądarki. Te zmienne powinny zależeć od przeglądarki? Niech ktoś mi to wytłumaczy ostatecznie? ================================================================================ ========== Dobra, chyba to rozwiązuje sprawę różnicy zmiennych: "$_SERVER Contains information about your server. Because your Web server provides the information, the information that’s available depends on what server you’re using." Może ktoś ma jeszcze jakieś sposoby weryfikacji proxy, choć podejrzewam że większość została tu już napisana.... Pozdrawiam Ten post edytował kaczors 13.05.2009, 21:04:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 02:48 |