![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://94.23.43.166/bans.php
Kod [b]Fatal error[/b]: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in [b]/var/www/modules/bans.php[/b] on line [b]48[/b] Wszystko dobrze chodziło, gdy przeniosłem ten skrypt na serwer dedykowany przestało, wywala mi powyższy błąd.. stronka się bardzo długo ładuje, i nie wyświetla całej zawartości bazy. Kod /modules/bans.php Kod <table align="center" width = 600 height = 300 border = 0> <td> <center> <body> <table border=1> <tr> <td><b>Konto\IP</b></td> <td><b>Data wystawienia</b></td> <td><b>Data odblokowania</b></td> <td><b>Powód</b></td> </tr> <? require_once "conf/config.php"; $data = mysql_connect("$host", "$user", "$password") or die ("Íĺň ńîĺäčíĺíč˙ ń őîńňîě"); mysql_select_db("$dbr"); $data = mysql_query("SELECT bandate, unbandate, banreason, username FROM account_banned, account WHERE account_banned.id = account.id AND active = 1 ORDER BY bandate DESC LIMIT 100"); $ban_data = mysql_fetch_array($data); do { echo '<tr>'; echo '<td>'.$ban_data['username'].'</td>'; echo '<td>'.date("Y-m-d H:i:s", $ban_data['bandate']).'</td>'; echo '<td>'.($ban_data['bandate'] == $ban_data['unbandate'] ? 'Íŕâńĺăäŕ' : date("Y-m-d H:i:s", $ban_data['unbandate'])).'</td>'; echo '<td>'.$ban_data['banreason'].'</td>'; echo "</tr>\n"; } while ($ban_data = mysql_fetch_array($data)); ?> <? require_once "conf/config.php"; $ip = mysql_query("SELECT ip, bandate, unbandate, banreason FROM ip_banned"); $ip_data = mysql_fetch_array($ip); do { echo '<tr>'; echo '<td>'.$ip_data['ip'].'</td>'; echo '<td>'.date("Y-m-d H:i:s", $ip_data['bandate']).'</td>'; echo '<td>'.date("Y-m-d H:i:s", $ip_data['unbandate']).'</td>'; echo '<td>'.$ip_data['banreason'].'</td>'; echo "</tr>\n"; } while ($ip_data = mysql_fetch_array($ip)); ?> </table> </body> </center> </td> </table> Ten post edytował assasin 7.05.2009, 08:27:37 |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A ja bym powiedział, że w skrypcie musi być gdzieś nieskończona pętla (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Czyli coś jest źle skonstruowane. Przecież potężne skrypty oparte na frameworkach nie wykonują się tyle czasu (najwyżej do sekundy widziałem)! raczej nie tu, bo się część tabeli robi, 120s przerywa ją po kilku rekordach. kiedyś dostałem do poprawy statystyki i tam 1 zapytanie wykonywało się 6min, bo w bazie nie było indexów, ja je dodałem to czas odpowiedzi skrócił się do 10s, ostatecznie skróciłem je poniżej 1 sek. podejrzewam że serwer mysql jest oddzielną maszyną gdzieś w świecie, jakie ma łącze to nie wiadomo, jak jest obciążone, nie wiadomo, jaka jest wielka baza na której operuje nie wiadomo czy są indexy tez nie wiadomo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 11:25 |