![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak połaczyc obiekty przechowywane w zmiennych...
var jeden = $(document.createElement("DIV")); var dwa = $(document.createElement("DIV")); w tak aby osiagnac efekt łaczenia elementów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) $("#id_jeden, #id_dwa").animate(); |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
A jednak działa tylko ze nie
Kod var jeden = $(document.createElement("DIV")); a Kod var jeden = document.createElement("DIV");
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jednak działa tylko ze nie Kod var jeden = $(document.createElement("DIV")); a Kod var jeden = document.createElement("DIV"); no niby tak ale to o dwie zmienne wiecej by było (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) bo i tak musiałbym pozniej co roż go wyszukiwac w jquery, a tak chciałem miec juz gotowy uchwyt. @vokiel napisałeś zeby wstawić diva w diva no ale to tez mnie nie ratuje. Otóż tak napisałem skrypt ktory działa na tej zasadzie ze po evencie rozwija sie z lewa na prawo nagłówek kiedy sie rozwinie to na doł zsówa sie kontener. Całe to okienko wyglada jak okienko w windowsie. Ma tez te same maozliwości to znaczy drag and drop(kiedy przesówa sie nagłówek przesówa sie całe okno), a także zamykanie okna, animacje podwijania go i rozwijania, zrzucania do pasku ktory rowniez jest w js, oraz możemy operawac w nim obiektami zupełnie tak jak w zwykłym okienku. Wyspisane wyzej obiekty to nagłówek. Pierwsze z nich to ikonka, tekst i tło okienka. Drugi Div to przesłonka (transparent) z rzyciskami do zamykania i etc... Przesłonka istnieje po to aby przy przesówaniu drag and drop uniknąc zaznaczania tekstu i ikonki. Wsztytsko jest już zapisane i wszytsko działa wysmienicie:P a raczej działo do momentu, kiedy postanowiłem być modnym, nauczyc sie jquery i zastosować go w moim skrypcie, gdyz stwierdziłem ze jeśli i tak juz korzystam z drag and drop z jquery to cały skrypt powinien wykorzystywać tą biblioteczke. :PPPP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 05:27 |