Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [JavaScript] jquery zbiory elementów
presscot

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

jak połaczyc obiekty przechowywane w zmiennych...

var jeden = $(document.createElement("DIV"));
var dwa = $(document.createElement("DIV"));

w tak aby osiagnac efekt łaczenia elementów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)

$("#id_jeden, #id_dwa").animate();
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
wookieb

Grupa: Moderatorzy

A jednak działa tylko ze nie
Kod

a
Kod
var jeden = document.createElement("DIV");
+Quote Post
presscot

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(wookieb @ 3.05.2009, 21:02:40 ) *
A jednak działa tylko ze nie
Kod

a
Kod
var jeden = document.createElement("DIV");

no niby tak ale to o dwie zmienne wiecej by było (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) bo i tak musiałbym pozniej co roż go wyszukiwac w jquery, a tak chciałem miec juz gotowy uchwyt.

@vokiel napisałeś zeby wstawić diva w diva no ale to tez mnie nie ratuje.

Otóż tak napisałem skrypt ktory działa na tej zasadzie ze po evencie rozwija sie z lewa na prawo nagłówek kiedy sie rozwinie to na doł zsówa sie kontener. Całe to okienko wyglada jak okienko w windowsie. Ma tez te same maozliwości to znaczy drag and drop(kiedy przesówa sie nagłówek przesówa sie całe okno), a także zamykanie okna, animacje podwijania go i rozwijania, zrzucania do pasku ktory rowniez jest w js, oraz możemy operawac w nim obiektami zupełnie tak jak w zwykłym okienku. Wyspisane wyzej obiekty to nagłówek. Pierwsze z nich to ikonka, tekst i tło okienka. Drugi Div to przesłonka (transparent) z rzyciskami do zamykania i etc... Przesłonka istnieje po to aby przy przesówaniu drag and drop uniknąc zaznaczania tekstu i ikonki.

Wsztytsko jest już zapisane i wszytsko działa wysmienicie:P a raczej działo do momentu, kiedy postanowiłem być modnym, nauczyc sie jquery i zastosować go w moim skrypcie, gdyz stwierdziłem ze jeśli i tak juz korzystam z drag and drop z jquery to cały skrypt powinien wykorzystywać tą biblioteczke. :PPPP
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.10.2025 - 14:40