![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 13 Dołączył: 7.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam serwer z kilkoma adresami IP. Zastanawiam się, czy można tak skonfigurowac PHP, aby w przypadku takich funkcji jak fsockopen, serwer przedstawiał się dodatkowym IP a nie głownym IP serwera? z góry dziękuję za odpowiedź (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zrozumiałeś mnie, nie chodzi o to żebyś wykupił sobie vps'a, tylko postawił własne dzielenie w obrębie dedykowanej maszyny - wtedy możesz pięknie rozdzielić ipki pomiędzy konkretne instancje wirtualnych serwerów i każdy apache ma swoje odrębne ip (takie jak ip vps'a). i nie w konfigu php nie da się tego ustawić ponieważ php to tylko program, który się łączy z netem i nie ma wpływu na trasę, rodzaj łącza, prędkość połączenia ani adres oraz port z którego się łączy. te wszystkie rzeczy są obsługiwane przeźroczyście dla aplikacji przez jajko i skoro nie chcesz się bawić regułami iptables, to tak jak mówię nic poza postawieniem sobie własnych vpsów i przydzieleniem im różnych zadań i różnych ipków nie przychodzi mi do głowy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 04:46 |