![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
kombinuję dzisiaj z Zend_Auth i coś mi nie idzie... Chciałbym, żeby oprócz standardowego sprawdzania nazwy i hasła w bazie spełniony był również warunek 'active = TRUE'. Mam kod z manuala, ale nie działa, logują się nieaktywowani użytkownicy... Niżej mój kod. Wszystko jest ok, tylko zupełnie ignorowany jest warunek... Będę wdzięczny za pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Racja, jest trochę inaczej. Nie zrobiłem sprawdzania hasła, bo używam sha1, a baza to postgres (błąd, nie napisałem od razu). Pogrzebałem trochę w kodzie Zend_Auth i doszedłem do tego, że musi tam być znak zapytania. Po kilku próbach w PostgreSQL'u zadziałała taka konstrukcja (trochę zmieniona do powyższej, ale de facto jest to to samo):
Moje spostrzeżenie: w postgresie nie działa konstrukcja podana w dokumentacji ZF (chodzi o cudzysłowia):
Nie ma również wbudowanej funkcji SHA1, więc robię to na poziomie php. Gdyby ktoś chciał, można ją sobie dorzucić do bazy:
a potem:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 1.10.2025 - 16:47 |