![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey. Chciałem zrobić aby wylogowywało po okreslonym czasie. Znalazlem takie cos:
I owszem zawsze wylogowuje po tych 40 sek...ale... nawet gdy user jest aktywny ;/ Nie chcielibyscie aby was wylogowalo podczas pisania postu lub przegladania tematów prawda? Dodałem kod, ktory powinien po kazdym refreshu liczyc czas od nowa. Jednak zalogowany jestem nawet po przekroczeniu tego czasu
pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat no i jak ustawic to session.gc_maxlifetime? Albo bezpośrednio w pliku php.ini, albo pośrednio poprzez .htaccess (php_value/php_flag) lub najławiej poprzez ini_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.Cytat co to daje w praktyce? Yyy... to po co ja się staram, linkuję Ci do źródeł ( http://pl2.php.net/manual/en/session.confi....gc-maxlifetime ) skoro nawet nie przeczytasz? Definuje żywotność sesji.Cytat To przewidzialem (ten 2 punkt) dlatego chce aby po 5 min ich wylogowywalo automatycznie bo sesja sie skonczy (tu te 40 sek, potem dam 5 min) Jak nikt nie będzie korzystał ze strony to ich nie wyloguje chyba że przez jakiegoś crona wrzucisz skrypt, który będzie sprawdzał wszystkie sesje - ale to zły pomysł.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 15:47 |