![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.blackouteurope.eu/lang/polski/why-act.html zachęcam do przeczytania, działania i komentarzy.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Również mam pewne wątpliwości co to prawdziwości informacji zawartych na podanej przez sztosza stronie.
Przeczytałem wstępny wniosek dyrektywy ( chwilę mi zeszło na jego znalezieniu, więc dla ułatwienia daję link ) i doszukałem się w nim niczego niepokojącego. Ogólnie chodzi o ułatwienia dla niepełnosprawnych, integrację i dostosowanie systemów alarmowych, ułatwień przy przeniesieniu numeru i określenia zakresu informacji jakie powinien dostawca usług podawać do wiadomości użytkownika, zwalczanie SPAMu i poprawa bezpieczeństwa/informowania użytkowników o wycieku danych/złamaniu zabezpieczeń i związanych z tym dla nich konsekwencjami. Jako, że w źródle podanym przez sztosza znajdowała się informacja, że proponowane prawa pojawiły się w kwietniu, pobieżnie przyjrzałem się zmianom wprowadzonym w kwietniu i znowu nic ciekawego ( chociaż tutaj już nie czytałem wszystkiego dokładnie ). Podsumowując wiarygodność podanego Blackout Europe oceniam na niską, również ze względu, że nie podali żadnych cytatów lub też linków do zmian, które to rzekomo miałyby ograniczyć wolności internetu. Jednakże nie posiadam wiedzy prawniczej, aby stwierdzić, iż jest to kompletną bzdurą. Pozdrawiam Ten post edytował Hacker 24.04.2009, 19:19:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:24 |