Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Pakiet Telekomunikacyjny
sztosz

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

http://www.blackouteurope.eu/lang/polski/why-act.html zachęcam do przeczytania, działania i komentarzy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Hacker

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Również mam pewne wątpliwości co to prawdziwości informacji zawartych na podanej przez sztosza stronie.

Przeczytałem wstępny wniosek dyrektywy ( chwilę mi zeszło na jego znalezieniu, więc dla ułatwienia daję link ) i doszukałem się w nim niczego niepokojącego. Ogólnie chodzi o ułatwienia dla niepełnosprawnych, integrację i dostosowanie systemów alarmowych, ułatwień przy przeniesieniu numeru i określenia zakresu informacji jakie powinien dostawca usług podawać do wiadomości użytkownika, zwalczanie SPAMu i poprawa bezpieczeństwa/informowania użytkowników o wycieku danych/złamaniu zabezpieczeń i związanych z tym dla nich konsekwencjami.

Jako, że w źródle podanym przez sztosza znajdowała się informacja, że proponowane prawa pojawiły się w kwietniu, pobieżnie przyjrzałem się zmianom wprowadzonym w kwietniu i znowu nic ciekawego ( chociaż tutaj już nie czytałem wszystkiego dokładnie ).

Podsumowując wiarygodność podanego Blackout Europe oceniam na niską, również ze względu, że nie podali żadnych cytatów lub też linków do zmian, które to rzekomo miałyby ograniczyć wolności internetu.
Jednakże nie posiadam wiedzy prawniczej, aby stwierdzić, iż jest to kompletną bzdurą.

Pozdrawiam

Ten post edytował Hacker 24.04.2009, 19:19:56
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:24