![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 3 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Na serwisach z różnymi podstronami, do których trzeba coś pobrać z bazy lub coś zrobić w php, daję switch - jest on wtedy wielki, no i niezależnie na ktorą stronę się wejdzie, przeglądarka będzie musiała pobrać cały plik. Znacie może jakieś lepsze sposoby takiego obsługiwania stron? Czy switch to najepsze wyjście? Do stron używam systemu szablonów PHPTAL, który jest opraty na xml. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 3 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tym razem robiłem wszystko od początku, zgodnie z tutorialem Zend Frameworka. Utknąłem przy tworzeniu podstrony do errora - stworzyłem ErrorController.php i error/error.phtml, ale przy wpisaniu jakiegoś nieistniejącego urla, wywala mi błąd:
Cytat Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/application/bootstrap.php, line 1' in /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php:281 Stack trace: #0 /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php(299): Zend_Controller_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php(727): Zend_Controller_Response_Abstract->sendHeaders() #2 /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/library/Zend/Controller/Front.php(972): Zend_Controller_Response_Abstract->sendResponse() #3 /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/public_html/index.php(48): Zend_Controller_Front->dispatch() #4 {main} thrown in /home/szymon/domains/apocalyptiq.duu.pl/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php on line 281 Mój .htaccess w public_html: Cytat RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-s RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^.*$ /index.php [NC,L] Hm, co robię nie tak? Może to jest spowodowane tym, że mam nieco inny .htaccess niż kazali w tutorialu (zmieniłem nieco, ponieważ ten z tutoriala mi nie działał), oto ten z tutoriala: Cytat RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^.*$ - [NC,L] RewriteRule ^.*$ /index.php [NC,L] Zainstalowałem XAMPPa (Ubuntu 8.10), może to wina serwera była że nie łykał tego .htaccess z tutoriala zenda. Jeszcze ściągam tam zenda, jak sprawdze czy coś to dało, dam znać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Wrzucenie w .htaccess tego: Cytat RewriteEngine on RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 W koncu doprowadziło do działania Zenda (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Tak czytam tutoriala, no i faktycznie Zend ma fajne funkcjonalności (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jednak przeszedłem na Kohana Framework - tworzony przez społeczność a nie firmę, jest lżejsza, elastyczniejsza, po prostu super mi się na niej pracuje :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 03:58 |