![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 3 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Na serwisach z różnymi podstronami, do których trzeba coś pobrać z bazy lub coś zrobić w php, daję switch - jest on wtedy wielki, no i niezależnie na ktorą stronę się wejdzie, przeglądarka będzie musiała pobrać cały plik. Znacie może jakieś lepsze sposoby takiego obsługiwania stron? Czy switch to najepsze wyjście? Do stron używam systemu szablonów PHPTAL, który jest opraty na xml. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 3 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nawet bym przeszedł na Zend, ale wiem, gdzie są te moduły? No bo miały być te kontrollery - mam IndexController.php, widoki - w views są jakieś szablony, a gdzie sie podziały moduły? Struktura dwa posty wyżej
Narazie nie mogę dodać nawet podstrony drugiej :/ Dodałem plik NewsController.php do folderu z kontrollerami, tam klase NewsController, w szablonach dodałem folder news i tam index.tpl.html. A zend wywala mi: Cytat Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Response_Exception' with message 'Cannot send headers; headers already sent in /home/szymon/domains/estender.net/public_html/framework/application/modules/default/controllers/NewsController.php, line 1' in /home/szymon/domains/estender.net/public_html/framework/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php:281 Stack trace: #0 /home/szymon/domains/estender.net/public_html/framework/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php(114): Zend_Controller_Response_Abstract->canSendHeaders(true) #1 /home/szymon/domains/estender.net/public_html/framework/application/Bootstrap.php(115): Zend_Controller_Response_Abstract->setHeader('Content-Type', 'text/html; char...') #2 /home/szymon/domains/estender.net/public_html/framework/application/Bootstrap.php(39): Bootstrap::sendResponse(Object(Zend_Controller_Response_Http)) #3 /home/szymon/domains/estender.net/public_html/framework/www/index.php(4): Bootstrap::run() #4 {main} thrown in /home/szymon/domains/estender.net/public_html/framework/library/Zend/Controller/Response/Abstract.php on line 281 Co robie nie tak? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 09:46 |