![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Zainstalowałem na swoim serwerze (home.pl) skrypt newslettera. skrypt zowie się txtList. Sam w sobie - prosty i działa genialnie. W bazie mam 4000 tyś. e-maili. Gdy rozpoczynam wysyłkę, skrypt "mieli" po czym wyświetla się pusta biała strona. W bazie podałem dla testów swojego e-maila. Newsletter otrzymałem, ale skrypt nie wyświetlił potwierdzenia - co za tym idzie, nie ma żadnej pewności że wszyscy adresaci otrzymali newsletter. Po skontaktowaniu się z administracją serwera została mi udzielona informacja: Sytuacja, ktora Pan opisuje moze byc spowodowana nie tyle sama iloscia adresatow co czasem trwania procesu. Kazdy serwer w home.pl posiada ograniczenie czasu wykonywania skryptu. Skrypt moze sie wykonywac przez 300 sekund. Podejrzewam, ze liczba 4000 maili do wyslania moze nie zmiescic sie w tym czasie a to oznacza, ze wysylana jest tylko ta "mieszczaca sie" ilosc. W miare mozliwosci proponujemy taka modyfikacje ustawien zeby maile wysylane byly kilku mniejszych paczkach. Zajrzałem więc w mój skrypt choć nie mam pojęcia co zrobić. W pliku konfiguracyjnym znalazłem takie oto linijki. Czy zmiana parametrów może pomóc?
a może powinienm zmienić coś w skrypcie odpowiadającym za wysyłkę newslettera. BY wysyłał np. po 1000 maili, przerwa i kolejne 1000, itd. Zawartość pliku "admin_email.inc.php" chciałem tutaj wkleić, jednak post nie chciał się dodać (za długi). proszę o pomoc Ten post edytował bulion 18.04.2009, 11:15:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 20:28 |