![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 1 Dołączył: 3.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposob zminimalizowac ryzyko wrzucania wysylanej przez mail() poczty do spamu przez serwery pocztowe
Czy zalezy to wylacznie od naglowkow? W tym momencie mam wprowadzone nastepujace naglowki
Dorzuce dodatkowe pytanie, co by watku nie tworzyc Korzystam z systemu logowania opartego na ciasteczkach, ktore przechowuje numer sesji (generowany) i numer IP usera. Klient doniosl mi, ze w obrebie sieci w jego firmie, gdy loguje sie do strony na swoim komputerze, dostep do niej uzyskuja wszystkie inne komputery w sieci (wygenerowane ciasteczko jest odbierane przez wszystkie komputery). Nie potrafi okreslic w jaki sposob zbudowana jest siec. Mnie sie wydaje, ze uzywaja jednego numeru IP i proxy, ktore przechowuje ciacha. Wiem, ze instalacja certa SSL rozwiazalaby problem, ale czy jest jakies inne wyjscie z tej sytuacji? Ten post edytował soska66 30.01.2009, 18:02:48 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 1 Dołączył: 3.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli są za NAT-em, to sobie odpowiedziałeś - wspólne IP. Możesz spróbować sprawdzać nagłówek X-Forwarded-for, ale często go nie ma. Nie da się po IP wyszczególnić komputera z danej sieci, jeśli bramka tego nie dokleja do żądania HTTP. No ale wciaz sa ciacha, ktore powinny byc przechowywane w 'pamieci' przegladarki. Czyzby faktycznie trzymaja ciacha na sewerze? Jaki w tym sens? W kodzie najpierw sprawdzana jest wartosc COOKIE, ktora dla kazdego nowego uzytkownika jest inna (generowana przy logowaniu)... dopiero gdy to ciacho jest znalezione system porownuje adres IP... Ten post edytował soska66 17.04.2009, 17:30:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:39 |