![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy podane poniżej zapytanie jest poprawne ( nie ja jestem jego autorem, mi się ono nie podoba! ):
Zapytanie ma aktualizować kwoty ( fg ) - jednej dodawać, drugiej odejmować. Nie wiem po co jest ten IF ( czy istnieje takie ID? ), a IN z kolei rozumiem. Czy to jest optymalne? Pozdrawiam, Largo Ten post edytował Largo 10.04.2009, 20:44:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli ten zapis aktualizuje kilka rekordów to wystarczy.
IF (warunek, jeśli warunek jest spełniony, jeśli nie jest spełniony) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli ten zapis aktualizuje kilka rekordów to wystarczy. IF (warunek, jeśli warunek jest spełniony, jeśli nie jest spełniony) Witam, To wg. Twoich słów, nie powinien on odejmować użytkownika wysyłającemu kwoty, tak? Ponieważ podane zapytanie jak widzisz, dodaje i odejmuje. Czyli warunek chyba nie tak idzie :-) Ale zapytanie ogólnie OK? Czy jest optymalne? Da się je bardziej optymalizować czy zostało dobrze stworzone? Pozdrawiam, Largo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 13:58 |