![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie odnośnie zapisywania danych do pliku, mam wykonana biblioteke cachujaca zapytania z bazy danych do pliku. Użyłem w niej funkcji file_put_contents do zapisu danych do pliku. Problem pojawia się gdy 1 plik cache chce stworzyć kilkudziesięciu użytkowników (bardzo duży ruch na stronie), wtedy strona strasznie spowalnia do czasu aż cache w końcu zostanie utworzony. Czy funkcja file_put_contents używa blokowania plików do zapisu jak f_lock(LOCK_EX)? Jeśli nie to czy przechodząc na standardowe funkcje fopen, fwrite,flock problem zostanie rozwiązany? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy funkcja file_put_contents używa blokowania plików do zapisu jak f_lock(LOCK_EX)? Załóżmy, że ktoś Ci to tu napisze. Jaką będzie miał gwarancję, że to przeczytasz?W końcu to będzie zwykły tekst pisany. Taki sam jak w dokumentacji. Zawierający takie same informacje. No a dokumentacji nie przeczytałeś. W takim razie po co ktoś miałby zadawać sobie trud pisania do osoby, która nie zadaje sobie trudu czytania? http://pl.php.net/manual/pl/function.file-put-contents.php Cytat Parametry
Cytat flagsCytat LOCK_EX - Acquire an exclusive lock on the file while proceeding to the writing. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 06:59 |