![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
proszę o korektę błędu: mam dwie tabele: miasto i wieś chcę, żeby w tabeli pokazały się wyniki z tych tabel poukładane wg kodu pocztowego miast i wsi... Kod <BR>$wynik = mysql_query("SELECT * FROM miasto, wies WHERE status='male' ORDER BY kod)<BR>or die('Błąd zapytania');<BR> nie działa... widzicie jakiś błąd? z góry dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a mógłbyś dla pełni szczęścia pokazać strukturę tabel, coby kolumny były widoczne?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógłbyś dla pełni szczęścia pokazać strukturę tabel, coby kolumny były widoczne? piotrooo89 - pokazałem zapytanie i układ tabeli... ale jak skrócić zapytanie... bo tak sobie to planowałem ale nie działa: Kod $wynik = mysql_query("SELECT * FROM miasto, wies WHERE status='male' RDER BY kod LIMIT $start, $perPage")
if(mysql_num_rows($wynik) > -1) { echo "<center><table border=1>"; echo "<tr>"; echo "<td width=40pt><b>KOD</b></td>"; echo "<td width=220pt><b>MIASTO</b></td>"; echo "<td width=220pt><b>STATUS</b></td>"; echo "</tr>"; while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) { echo "<tr>"; echo "<td>".$r['kod']."</td>"; echo "<td>".$r['miasto']."</td>"; echo "<td>".$r['status']."</td>"; echo "</tr>"; } echo "</table></center>"; } Ten post edytował ttb 9.04.2009, 21:06:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 16:22 |