![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy może ktoś wie jaki jest najszybszy w działaniu język programowania po stronie serwera na potrzeby web? Bo zastanawiam się na naukę nowego języka po PHP i byłoby to mi bardzo przydatne.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No widzę, ale jeśli chodzi o PHP, to zauważ:
Cytat Roadsend compiles your PHP project to a single, native binary which does not require an interpreter. Ale podejrzewam, że to działa na identycznej zasadzie jak akcelerator z tą różnicą, iż są dorzucane biblioteki umożliwiające wykonanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 8 Dołączył: 20.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale podejrzewam, że to działa na identycznej zasadzie jak akcelerator z tą różnicą, iż są dorzucane biblioteki umożliwiające wykonanie. Jak to napisałeś, to pomyślałem, że pewnie masz rację, że to tworzy plik exe zawierający oryginalny silnik PHP i prekompilowane skrypty. Tak działa chyba py2exe, który tworzy gotową paczkę do uruchamiania programów pythonowych. Takie rozwiązanie by było najprostsze. Ale, nie - sprawdziłem i jednak nie poszli na łatwiznę Z wikipedii (http://en.wikipedia.org/wiki/Roadsend_PHP): Cytat Roadsend PHP is a completely independent implementation of the PHP language and runtime environment, and is not based on the original implementation (using the Zend Engine). "Zend PHP" is not required, and is not used in any way, by Roadsend PHP. Roadsend is implemented in Bigloo Scheme and C. [...] Roadsend achieves native compilation by compiling to bigloo scheme, which in turn is compiled to C, then to machine code. Więcej jest też w faqu na ich stronie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 19:26 |