Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Portfolio prac PHP - jak przygotować
Glad_CN

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym poznać wasze zdanie odnośnie portfolio związanego z php.
Jakie aplikacje, skrypty umieszczać, na co zwracają uwagę pracodawcy np agencji interaktywnych, czego oczekują od osoby starającej sie o posadkę programisty php (mam na myśli kreatywnego a nie zwykłego klepacza kodu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ).

Z góry dzięki za odp.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
mls

-----

Racja, w K2 jak szukają programisty PHP to tylko i wyłącznie programisty PHP. I powiedz mi jeszcze, że nie musisz na takie stanowisko znać niczego innego. Nie uwierzę. Choćby nie wiem jak wielka ta firma była. A jeśli, mimo wszystko, tak jest jak piszesz, to współczuję. Nie chciałbym pracować z ludźmi (w sensie - programistami) nie mającymi (bo nie muszą) pojęcia np. o grafice czy htmlu...
Chociaż jeden plus małych agencji... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
mike

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Cytat(mls @ 5.04.2009, 21:39:20 ) *
Racja, w K2 jak szukają programisty PHP to tylko i wyłącznie programisty PHP. I powiedz mi jeszcze, że nie musisz na takie stanowisko znać niczego innego. Nie uwierzę. Choćby nie wiem jak wielka ta firma była. A jeśli, mimo wszystko, tak jest jak piszesz, to współczuję. Nie chciałbym pracować z ludźmi (w sensie - programistami) nie mającymi (bo nie muszą) pojęcia np. o grafice czy htmlu...
Sugerujesz, że programista musi znać XHTML/CSS, ciąć grafikę i znać się doskonale na SEO i zarządzaniu serwerem, e.t.c.?
Nie. Bo programista to programista a nie orkiestra.
+Quote Post
nasty

-----

Cytat(mike @ 5.04.2009, 21:44:53 ) *
Sugerujesz, że programista musi znać XHTML/CSS, ciąć grafikę i znać się doskonale na SEO i zarządzaniu serwerem, e.t.c.?
Nie. Bo programista to programista a nie orkiestra.

Osobiście, nie potrafie sobie wyobrazić programiste PHP, który nie "programuje" też w HTML/CSS. Znając HTML + CSS, umiesz ciąć grafikę.
Z SEO, to faktycznie - nie musisz się znać dokonale, ale jako pehapowiec, który piszę HTML to wie, że jak się robi jakiś tekst który jest obrazkiem, to daje się jeszcze ten sam tekst w wersji niewidzialnej, aby poprawić usability i właśnie SEO, tak samo z friendly-urls i całą resztą.
Zarządzać serwerem to faktycznie, nie musisz umieć.

Ten post edytował nasty 5.04.2009, 23:44:30
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 27.12.2025 - 10:40