![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy może ktoś wie jaki jest najszybszy w działaniu język programowania po stronie serwera na potrzeby web? Bo zastanawiam się na naukę nowego języka po PHP i byłoby to mi bardzo przydatne.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli ja zamówiłem projekt i mam do wyboru: kupuję więcej RAM-u, albo opłacam dodatkowe miesiące ekipie, to wybieram to, co tańsze. Ale jeśli zostaję postawiony przed faktem dokonanym: producent zmniejszył koszty, by mieć większy zysk na czysto, a ja nie dość, że nic z tego nie mam, to jeszcze muszę bulić dodatkowo na mocniejszy sprzęt...
Aby tworzyć wydajne aplikacje, trzeba orientować się także w funkcjonowaniu języka: które elementy są wydajniejsze, które mniej i umieć się w tym poruszać. Takie porównania można też robić między językami, ale bardziej bym to kwalifikował jako "ciekawostki". Duży program nie korzysta tylko i wyłącznie z ifów, ale z mnóstwa elementów składni i odwzorowanie tego w benchmarkach w realistyczny sposób jest bardzo trudne. O wiele łatwiej można coś powiedzieć o różnych typach języków: kompilowane do kodu maszynowego, kompilowane do bajtkodu, interpretowane... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 20:33 |