![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisuje za pomocą fwrite dane do plikut txt:
Jednak każda taka operacja zmienia mi kodowanie znaków dla pliku txt z ustawionego utf-8 na ANSI. Przez to robią się krzaki przy polskich znakach. Znaki są zakodowane w utf jednak plik jest zapisywany jako ANSI. Jak to poprawić ?[php][/php] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej 8859-2
Iconv chyba nic nie da. Kodowanie chociaz bylo wszedzie utf8 to jednak wynikowy plik byl ansi, wiec tak nie jest. Jak wykorzystalem funkcje ktora podaliscie mi na poczatku to juz plik byl w utf-8 ale jego zawartosc w kodowaniu polmongolskim np: Pozdro dla caĂƒÂƒĂ‚ÂƒĂƒÂ‚ƒÂ‚šej 3a! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej 8859-2 Manual mówi, że ISO-8859-1. Po to do niego podlinkowałem, żebyć przeczytał.Iconv chyba nic nie da. Chyba? A pofatygowałeś się, żeby to sprawdzić? Sprawdziłeś przykład, który Ci podałem? Jeśli nie, to nie miej pretensji, że Ci nie działa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 22:10 |