![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem, nie wiem jak zrobić dymek, który wyświetli się po wciśnięciu linku Opis. Chcę, że jak się kliknie na Opis to obok się pokaże dymek i tam będę mógł napisać, opisać tą rzecz, w prawym roku link o nazwie "Zamknij" który zamyka dymek. Szukam od godziny na googlach i nic nie mogę znaleźć na ten temat. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej, choć nie koniecznie najlepiej:
<p>opis opis opis<p style="/*Tu wygląd: display:none; i ustawienie dokładnego miejsca pod tekstem: "pozycjonowanie CSS" <-- poczytaj o tym */">treść -<span>zamknij</span></p></p> Teraz do pierwszego <p> przypisujesz zdarzenie click (HTML - onClick) - w którym zmienisz display tego drugiego </p> i to samo do "zamknij", gdzie zmienisz display z powrotem na "none". Poczytaj o: - referencja JS -> najłatwiej przez document.getElementById - jak zmienić styl CSS przez JS: referencja.style.xxxx = wartość; - pozycjonowanie CSS - żeby w odpowiednim miejscu umieścić ten dodatkowy opis @fifi209: Cytat Zdarzenie onclick Nie ma zdarzenia onClick - jest click, które w HTML określa się poprzez atrybut onClick - taka uwaga
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 11:14 |