Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Pytanie o legalność
Onliner

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!
Prowadzę wyszukiwarkę mp3 i chciałbym na niej dorobić. Mianowicie miałoby to polegać na tym, że ktoś wysyłą premium SMS i w odpowiedzi dostaje link do pliku mp3, który nie znajduje się u mnie na serwerze, ale na serwerach wrzuty. Czy to jest legalne?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Onliner

-----

No oczywiście nie mam żadnej oficjalnej zgody ;p Ale w końcu tak samo można oskarżyć google o piractwo, bo są w jej wynikach warezowe strony. To tylko wyszukiwarka (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
+Quote Post
mike

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Cytat(Onliner @ 26.03.2009, 16:13:27 ) *
No oczywiście nie mam żadnej oficjalnej zgody ;p Ale w końcu tak samo można oskarżyć google o piractwo, bo są w jej wynikach warezowe strony.
Tylko, że Google za te wyniki nie każe sobie płacić (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
Poza tym zostaje etyczna kwestia Twojego podejścia. Chcesz się dorobić na czymś czego nie posiadasz.
+Quote Post
sowiq

-----

Cytat(mike @ 26.03.2009, 16:17:53 ) *
Chcesz się dorobić na czymś czego nie posiadasz.
Autor tematu posiada wiedzę jak skutecznie wyszukiwać mp3 na wrzucie. Ktoś inny takich umiejętności nie posiada. Zatem płaci za usługę polegającą na pomocy w szukaniu linka.
Proste jak barszcz.

Co do prawa - różnie może z tym być. Znam przypadki, że ZAIKS każe płacić właścicielowi strony za umieszczenie na niej embed'owanych filmików z YT.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.10.2025 - 00:08