![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Wczoraj zacząłem przeglądać nowe funkcje o Google. Natrafiłem na plakietki w Picassie. Sęk w tym że G samo rozpoznało mi twarze na zdjęciach. Swoją drogą było ciekawie jak łączył mnie z dziewczynami, ale mi chodzi o sam algorytm odnajdywania twarzy. G znajdowało nawet połówki.
Może ktoś wie coś na ten temat? Bo ciekawią mnie podobne algorytmy. Jak to działa, czego tak na prawdę program szuka? Może jakieś źródło? Pozdr. BartG |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego typu mykow mozna wykorzystac bibiolteke OpenCV stworzona niegdys przez Intela.
O ile pamietam to do analizy wykorzystuje sie w niej albo siec neuronowa (ktora trzeba troche nauczyc) albo jeden z algorytmow dostepnych w bibliotece. Nawiasem mowiac sama biblioteka jest rewelacyjna i warta uwagi ze wzgledu na mase roznych algorytmow do obrobki i analizy obrazu, ktore cechuje przedewszystkim szybkosc dzialania. Ten post edytował Seth 24.03.2009, 22:50:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 02:12 |