![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak mogę w symfony 1.2 ustawić setError ?
Jak mogę zrobić walidacje wysokosci i szerokosci obrazka ? dopisac do sfFileValidator kod odpowiedzialny za to czy w jakis inny sposób ? Ten post edytował Lonas 20.03.2009, 13:17:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Lonas, walidator nie działa z prostej przyczyny. Metoda execute nigdy nie zostanie wykonana. Zajrzyj do książki o formularzach, powinno coś byc.
@mike, co do Twojego problemu to jest to dłuższa historia. Nie wiem jak wygląda u Ciebie metoda processForm, domyślam się, że standardowo tylko wtedy powstaje problem. Ty masz wynik tej metody w warunku i po prostu nie wiem. Wiec zakładam, że jest to metoda wygenerowana:
Szkorzystałem z sfValidatorInteger, ponieważ nie wiem jaki błąd masz, pewnie jakiś od bazy ale to już sobie sam rozwiążesz. Najlepiej chyba będzie nadpisać klase sfValidatorError i to tak, żeby w konstruktorze nie trzeba było podawać obiektu walidatora. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@mike, co do Twojego problemu to jest to dłuższa historia. Nie wiem jak wygląda u Ciebie metoda processForm (...) Bindowanie parametrów żądania z polami formularza i wykonanie isValid(), które to jest zwracane jako rezultat działania funkcji.(...) nie wiem jaki błąd masz, pewnie jakiś od bazy ale to już sobie sam rozwiążesz. Najlepiej chyba będzie nadpisać klase sfValidatorError i to tak, żeby w konstruktorze nie trzeba było podawać obiektu walidatora. 1. Błęd to powiedzmy: baza strzeliła focha :-)2. No właśnie te validatory w konstruktorze całkowici mi są nie na rękę :-) Faktycznie napisanie swojej klasy błędów będzie niezłym pomysłem a do konstruktora będę pchał neutralnego sfValidatorPass z komunikatem invalid. Dzięki ~destroyerr. Kliknąłbym Ci pomógł ale i nie mój wątek, i uprawnień moda się wybyłem :-) Ten post edytował mike 23.03.2009, 13:19:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 12:50 |