![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jak mogę w symfony 1.2 ustawić setError ?
Jak mogę zrobić walidacje wysokosci i szerokosci obrazka ? dopisac do sfFileValidator kod odpowiedzialny za to czy w jakis inny sposób ? Ten post edytował Lonas 20.03.2009, 13:17:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Lonas, walidator nie działa z prostej przyczyny. Metoda execute nigdy nie zostanie wykonana. Zajrzyj do książki o formularzach, powinno coś byc.
@mike, co do Twojego problemu to jest to dłuższa historia. Nie wiem jak wygląda u Ciebie metoda processForm, domyślam się, że standardowo tylko wtedy powstaje problem. Ty masz wynik tej metody w warunku i po prostu nie wiem. Wiec zakładam, że jest to metoda wygenerowana:
Szkorzystałem z sfValidatorInteger, ponieważ nie wiem jaki błąd masz, pewnie jakiś od bazy ale to już sobie sam rozwiążesz. Najlepiej chyba będzie nadpisać klase sfValidatorError i to tak, żeby w konstruktorze nie trzeba było podawać obiektu walidatora. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 14:08 |