![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Korzystajac z TEJ STRONY napisalem cos takiego :
nie do konca jest to dobrze napisane no ale dziala. plik zalogowany1.php :
a to plik check.php:
Jesli jestem zalogowany to powinien mi wczytac plik zalogowany1.php i to mi robi ale tez wywala blad . Dlaczego tak sie dzieje?? moze mi ktos to wytlumaczyc?? bo juz nie wiem co robic i nie rozumiem tego :// to ten blad: "ZOSTALES POMYSLNIE ZALOGOWANY Notice: A session had already been started - ignoring session_start() in D:\_www\rozliczenie\luty\check.php on line 4 nie masz dostępu do tej częci witryny. Zaloguj się;" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 2 Dołączył: 3.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykłe edytory, posiadające kodowanie UTF-8 (kodowanie znaków w pliku poczytaj na google, popularne iso-8859-2 i windows-1250 oraz UTF-8) dodają na początku pliku niewidoczne znaki, to znaczy, że nawet jak napiszesz
<?php session_start(); ... i przed <?php nie dasz żadnej spacji i nowej linii to znajdują się tam znaki których nie możesz zobaczyć i które są wysyłane do przeglądarki przed wykonaniem session_start(); Skorzystaj z porady powyżej, zmień kodowanie lub używaj lepszego edytora. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwykłe edytory, posiadające kodowanie UTF-8 (kodowanie znaków w pliku poczytaj na google, popularne iso-8859-2 i windows-1250 oraz UTF-8) dodają na początku pliku niewidoczne znaki, to znaczy, że nawet jak napiszesz <?php session_start(); ... i przed <?php nie dasz żadnej spacji i nowej linii to znajdują się tam znaki których nie możesz zobaczyć i które są wysyłane do przeglądarki przed wykonaniem session_start(); Skorzystaj z porady powyżej, zmień kodowanie lub używaj lepszego edytora. no to teraz juz rozumiem:-) dzieki :-) czyli jak zmienie to kodowanie to zadziala mi ta sesia i po zalogowaniu i zaczytaniu pliku bedzie on wyswietlal mi zawartosc a nie jak dotychczas ze nie jestem zalogowany?? Cytat O czym Wy ludzie gadacie, widzieliście by można było w plikach includowanych czy jakichkolwiek innych startować sesje? Sesje się startuje raz, chyb że później przechodzisz do innego pliku, jeżeli już używasz require lub include innego pliku, to tam sesji już nie rozpoczynasz. Usuń session_start (); w check.php i będzie śmigać. to po co w tym kursie do ktorego dalem linka autor usmiescil to session_start() w pliku chceck.php?? mi sie wydawalo ze do wznowienia sesji ale jeszce tego nie analizowalem;-) pozdrawiam:-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 03:56 |