![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem poniewaz chce zeby sprawdzalo po kolei kazde pole czy zostalo wypelnione zanim wysle formularz i tak oto chce zeby najpierw sprawdzalo czy wszystkie zostaly wypelnione, nastepnie chce kazde po kolei sprawdzic czy jest wypelnione a jak nie to zeby wyswietlalo "pole imie i nazwisko nie jest wypelnione", ale jak zrobilem w taki sposob jak ponizej to jak nieuzupelnie jakiegos pola to wyskakuje ze wszystkie nieuzupelnione ;/ dzialalo mi to przy 2 polach a przy 3 i wiecej juz nie chce
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy za pomoca strl() oraz empty() mozna sprawdzac kilka zmiennych??
a jesli tak to w jakiej postaci zapisywac czy srednik, przecinek czy moze && a moze jakos inaczej? bo cos mi nie smiga (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) do tej pory robilem cos takiego: if (strlen($zmienna)>=2 && strlen($zmienna2)>=2) {} ale moze da sie to jakos uproscic?
Powód edycji: [erix] połączyłem wątki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 14:41 |