![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dany jest kod:
Kod <?php $file = $HTTP_POST_FILES["plik"]["tmp_name"]; $zapisz_jako = $HTTP_POST_FILES["plik"]["name"]; if (!copy($file, $zapisz_jako)) { print ("Kopiowanie pliku nie powiodło się...<br>\n"); } print "<BR>Nazwa pliku: ".$HTTP_POST_FILES["plik"]["name"]; print "<BR>Rozmiar pliku: ".$HTTP_POST_FILES["plik"]["size"]; print "<BR>tymczasowo: ".$HTTP_POST_FILES["plik"]["tmp_name"]; print "<BR>Typ przesłanego pliku: ".$HTTP_POST_FILES["plik"]["type"]; ?> 1. jak mam przerobic dany kod aby mozna bylo wysylac na serwer jedynie rozszerzenie JPG? 2. Co mam jeszcze dodac aby mozna bylo wysylac pliki do wskazanego miejsca na serwerze, teraz upload'uje pliki do tego katalogu gdzie jest dany skrypt. Z gory dziekuje za odpowiedzi! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh racja Spawnm, gapa ze mnie. Plik wgrywa do okreslonego katalogu lecz, dalej wyskakuje blad i przy tych warunkach ktore sa podane wyswietla ze plik nie zostal wgrany.
Jak to zmienic? :/ Dla ulatwienia dodam rowniez plik formularz, a wiec caly skrypt wyglada tak: formularz.php -> plik.php Kod <?php $file = $HTTP_POST_FILES["plik"]["tmp_name"]; $zapisz_jako = $HTTP_POST_FILES["plik"]["name"]; move_uploaded_file ( $file , "upload/$zapisz_jako"); if (!copy($file, $zapisz_jako)) { print ("Kopiowanie pliku nie powiodlo sie...<br>\n"); } print "<BR>Nazwa pliku: ".$HTTP_POST_FILES["plik"]["name"]; print "<BR>Rozmiar pliku: ".$HTTP_POST_FILES["plik"]["size"]; print "<BR>tymczasowo: ".$HTTP_POST_FILES["plik"]["tmp_name"]; print "<BR>Typ przeslanego pliku: ".$HTTP_POST_FILES["plik"]["type"]; ?> <br> <br> <a href="formularz.php">Wstecz</a> Bardzo prosze o popawienie kodu tak aby nie wyskakiwaly bledy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) I jezeli to mozliwe obsluzenie mime, aby mozna bylo uploadowac jedynie pliki z rozszerzeniem jpg... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 04:53 |