![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 325 Pomógł: 33 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem. Napisałem licznik oparty na pliku tekstowym. Na początku działał jak należy, a po dodaniu komentarzy wartość licznika nie wzrasta. O co chodzi?
Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktoś lub coś musiał dopisać jakieś spacje i tabulacje na koniec pliku licznik.txt i z tego powodu PHP nie potrafił tego zinkrementować po wczytaniu - przetestowałem Twój skrypt i gdy zawartość pliku była poprawna, wszystko działało. Dopisałem na końcu dwa zejścia do nowej linii wraz z tabulacją i przestało. Wczytując dane z plików, musisz pamiętać o sprawdzeniu ich poprawności i odfiltrowaniu syfu, o który naprawdę nietrudno. Inaczej jesteś narażony na takie właśnie kwiatki.
Przy okazji odkryłem ciekawą własność operatora ++. Otóż okazuje się, że potrafi on poprawnie inkrementować również alfabet (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 10:10 |