![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W systemie MVC tylko modele powinny być obietami - do takich wniosków doszedłem. Czy słusznie ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Black-Berry, ja Ciebie tego nie uczyłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Skąd ty wyciągnąłeś takie brednie.
Czemu uważasz, że np. widok nie powinien być obiektem? Przecież widok też posiada swoją wewnętrzną logikę, której w funkcje nie opakujesz... musi być obiekt. Spójrz chociażby na agavi, którzy obiektowść widoku bardzo uwypuklili: Creating Actions and Views Nie powinieneś również mylić szablonów z widokiem. To dwie różne rzeczy. Widok korzysta z szablonów i zależnie jaki to widok, to jako szablony możesz użyć plików PHP, Smarty, XSLT etc. @kocurro, wbrew pozorom kontroler dużo robić nie powinien. Istnieje taka zasada Kod skinny controller, fat model Kontroler nie znajduje się w tzw warstwie dziedziny (domain layer) i odpowiada raczej, za workflow aplikacji. Pozdrawiam Ten post edytował LBO 13.03.2009, 11:58:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 09:34 |