![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W systemie MVC tylko modele powinny być obietami - do takich wniosków doszedłem. Czy słusznie ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja może taką złotą myśl co usłyszałem niedawno od człowieka, który zajmuje się tworzeniem bardzo rozbudowanych aplikacji:
Łączenie kodu obiektowego i strukturalnego jest jak zabawa z plastikową lalką - do pewnego wieku (poziomu doświadczenia) to rzecz normalna, potem zaczyna to być chore i zboczone. Rzecz w tym, że z czasem liczy się przede wszystkim prędkość rozwoju aplikacji i jej utrzymania (sprzęt zawsze można dokupić - jest on tańszy niż praca profesjonalisty), a programowanie obiektowe potrafi znacznie przyśpieszyć tworzenie aplikacji (kod strukturalny jest ciężki w utrzymaniu kiedy się rozrośnie). Dlatego też warto ograniczać ilość kodu strukturalnego do niezbędnego minimum. ---- edit ---- Wiesz Black-Berry, kod który podałeś wydaje się brzydszy i mnie czytelny niż gdybyś go zawarł obiektowo w klasie. Ten post edytował Kocurro 13.03.2009, 10:57:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 00:12 |