![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Od dłuższego czasu głowie się stworzeniem wyszukiwarki. Problem - który próbowałem ugryźć na kilkanaście sposobów - wygląda następująco: Posiadam dwie bazy danych MySQL 'mieszkaniac5' i 'mieszkaniac6'. W bazach interesują nas kolumny: 'bud' - przybiera wartości dla mieszkaniac5 1-2, dla mieszkaniac6 3-5; 'nr'; 'pietro'; 'pow_uzyt'; 'taras'; 'ogródek'; 'ilosc_pokoi'; 'price' podejście numer 1: index.html
grid.php
Niestety występuję błąd - jakby zmienne były permanentnie puste... Pomijam w tym momencie problem dwóch tabel w bazie... Podejście numer dwa: index wygląda tak samo za to w grid:
Błąd ten sam Następnie zamiast zmiennych próbowałem dać zmienne $post_('wartość') - również nici. Następnie umieściłem wszystko w jednym pliku 'index.php' błąd dalej się powtarzał. Zastanawiałem się nad rozwiązaniem pobrania całych tabel i rozwiazania tego na zasdzie: if (empty('AA')) { if (empty('AB')) i tak dalej... else { sprawdzenie pozostałych zmiennych $zmienna_tablicy_mieszkaniac5 = $zmienna_tablicy_mieszkaniac5 - wszystkie pozycje, gdzie 'price' < wartości podanej w 'AA', ale szczerze przyznam, że po pierwsze wydaje mi się to strasznie pracochłonne, a po drugie nie wiem jak zmienić zawartość tej zmiennej... Za szybką pomoc dziękuję. Na pytania chętnie odpowiem, choć mam nadzieję, że dość obrazowo opisałem problem... Edit: Zmiana quote na CODEBOX Ten post edytował Gallar 9.03.2009, 10:43:36 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konstruktywna, to taka, która nie tylko błędy wytyka, ale przynajmniej stara się nakierować jak te błędy naprawić.
Gotowca nie oczekuję, napisałbym wówczas w innym dziale. Miała być na sobotę, ale jak będzie na jutro, to jakoś przeżyję :-) Ale nie o taką dyskusję przecie tu chodzi. Chodzi o to, że nie jestem w stanie rozwiązać opisanego przeze mnie problemu, jeśli natomiast nauczę się czegoś nowego, to będę się tylko cieszył. Dlatego nawet nie gotowe rozwiązania, a coś co pomoże mi problem zrozumieć, dzięki czemu rozwiązać będzie równie pomocne. Koniec już mojego mądrzenia się, w końcu to ja potrzebuję pomocy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/brzydal.gif) Błąd: Cytat ERRNO: 2 TEKST: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource LOKALIZACJA: /home/euroland/ftp/index/wysz4/grid.php, linia 40 EDIT: TAk, chodziło o dwie tabele... Ten post edytował Gallar 10.03.2009, 11:17:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:13 |