![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. Chce pobrać dwie wartości (liczbowe) z mojej tabeli. Mam taki kod php: CODE include_once('adodb5\adodb.inc.php'); $db = NewADOConnection('access'); $db->Connect('Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=' . realpath('rekbaz.mdb')); $odleglosc_value = $_REQUEST['odleglosc']; $wartosc_value = $_REQUEST['wartosc']; $wynik = $odleglosc_value * $wartosc_value; $sql = "SELECT * FROM reklamacje, klienci, przesylka, platnosc, transport WHERE przez = ikk and rodzaj_przesylki = ipp and forma_rachunku = irp and rodzaj_transportu = itt ORDER BY data_zlozenia"; $rs = $db->Execute($sql); while (!$rs->EOF) { echo $wynik; $rs->MoveNext(); } $db->Close(); ?> Zwraca mi 0. Nie pobiera wartości. Pomoże mi ktoś? Ten post edytował janszu 3.03.2009, 21:50:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chce pobrac wartosci z dwoch kolumn i je przemnożyć poprostu. kolumny sa wypelnione liczbami. nazwy to 'odleglosc' i 'wartosc'. Tak wygłąda mój kod. Zwraca wartość
Array ( ) CODE <?php include_once('adodb5\adodb.inc.php'); $db = NewADOConnection('access'); $db->Connect('Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=' . realpath('rekbaz.mdb')); $odleglosc_value = $_REQUEST['odleglosc']; $wartosc_value = $_REQUEST['wartosc']; $wynik = $odleglosc_value * $wartosc_value; $sql = "SELECT * FROM reklamacje, klienci, przesylka, platnosc, transport, warunek WHERE przez = ikk and rodzaj_przesylki = ipp and forma_rachunku = irp and rodzaj_transportu = itt and warunek_rekl = iww ORDER BY data_zlozenia"; $rs = $db->Execute($sql); while (!$rs->EOF) { echo "<tr><td bgcolor=#EAEAEA>"; echo $rs->Fields("irr"); echo "</td><td>"; echo $rs->Fields("data_zlozenia"); echo "</td><td bgcolor=#EAEAEA>"; echo $rs->Fields("imie"); echo "<br/>"; echo $rs->Fields("nazwisko"); echo "</td><td>"; echo $rs->Fields("nazwa_p"); echo "<br/>"; echo "("; echo $rs->Fields("wartosc"); echo "zl/km)"; echo "</td><td bgcolor=#EAEAEA>"; echo $rs->Fields("wartosc_przesylki"); echo " zl"; echo "</td><td>"; echo $rs->Fields("platnoscrodzaj"); echo "</td><td bgcolor=#EAEAEA>"; echo $rs->Fields("rodzaj_t"); echo "</td><td>"; echo $rs->Fields("odleglosc"); echo " km"; echo "</td><td bgcolor=#EAEAEA>"; echo "<pre>"; print_r($_REQUEST); echo "</td><td>"; echo $rs->Fields("warunek"); echo "</td></tr>"; $rs->MoveNext(); } $db->Close(); ?> a jak zamienie: CODE echo "<pre>"; print_r($_REQUEST); na: CODE echo $wynik; zwraca mi wartość 0 pomoże ktoś? Ten post edytował janszu 3.03.2009, 23:30:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 14:54 |