![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam i mam pytanie takie troche dziwne jako ze nigdy nie uzywalem plikow XML a chcialem poszerzyc moja wiedze na temat Webmasteringu chcialbym was sie zapytac do czego uzywacie wlasnie pliki XML.
Z tego co rozumiem maja one za zadanie reprezentowac jakies dane troszeczke jak pliki z powerpointa? Np mam pliki *.ini do konfiguracji modulow i zastanawiam sie czy nie zastapic ich plikami XML. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@AxZx: to zes palnął teraz.
XML przestarzaly - mowimy o konfiguracji aplikacji, ktora nie jest wysylana ajaxem do przegladarek @marcio: jak masz duzo ustawien to mozesz XML uzyc dla czytelnosci - jednak jak tylko tyle co tu pokazales (malo) to zostaw ini (http://en.wikipedia.org/wiki/You_Ain't_Gonna_Need_It ) W moim konfigu podaje ustawienia ktore modul wpisuje do rejestru przy instalacji Kod name=value No ale chyba bede musial dodac parametry do tych ustawien, czego nie da sie w ini wykonac ( [ sekcje ] juz wykorzystuje do czego innego). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 07:12 |