![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Średnio orientuję się we Frameworkach, ale chciałbym przebrnąć przez tą dziedzinę programowania. Wydaje mi się, że najlepiej jest popróbować doświadczeń z każdym po kolei. Dobrze, tylko w jakiej kolejności ? Wstępnie mój rys wygląda tak: 1. Code Igniter + Kohana (jakiś lekki projekt w celu zrozumienia istoty frameworków) 2. CakePHP (dla zasady) 3. Symfony (coś trochę większego, ale nadal prostego) 4. Zend Framework (próba porwania się na coś dużego - może w dalekiej przyszłości zostanie przy tej technologii, zdobywanie doświadczenia oraz próba zdania certyfikatu). Bardzo proszę o sugestie w tej ścieżce rozwoju. Może coś pominąłem ? Może macie inne zalecenia ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Ten post edytował kodereq 27.02.2009, 13:34:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki jeszcze raz za rady.
Wstępnie planowałbym zebrać siły i postawić jakiś prosty serwis - tasiemiec (w stylu ogłoszenia, lub zbiór filmików) na Kohanie. Potem rzeczywiście uderzałbym w Symfony. Ten post edytował kodereq 27.02.2009, 13:33:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potem rzeczywiście uderzałbym w Symphony. Juz drugi raz piszesz Symphony więc zwrócę uwagę.Nie ma takiego frameworka. The Definitive Guide to symfony :: Introducing Symfony Cytat Why "symfony" and not "FooBarFramework"? Because Fabien wanted a short name containing an s, as in Sensio, and an f, as in framework--easy to remember and not associated with another development tool. Also, he doesn't like capital letters. symfony was close enough, even if not completely English, and it was also available as a project name. The other alternative was "baguette".
|
|
|
![]()
|
|
Rzeczywiście ... nawet nie zauważyłem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.07.2025 - 22:30 |