![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej,
Który framework według Was jest lepszy? Symfony czy Zend? I dlaczego? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ładnie się w google wypozycjonował wpis (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
tak czy inaczej bawiłem się wcześniej Zendem, nie dawno zrobiłem sobie tego tutoriala Jobeet od Symfony i poiem że wielki różnic to nie widzę. Chyba ktos kiedyś napisał przy młodej wersji ZF że jest nie pełna i tak bez sensu zostało. Z mojej perspektywy wygląda to tak: Symfony + dokumentacja i spolecznosc + doctrine +/- admin generator - potrzebny dostep do shella - routing Zend: + nie ma cudów z genratorow + mozliwosc instalacji doctrine + dowolny układ katalogów i tyle |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
bawiłem się wcześniej Zendem, nie dawno zrobiłem sobie tego tutoriala Jobeet od Symfony i poiem że wielki różnic to nie widzę W takim razie nie ma sensu czytać dalej Twojego postu gdyż nie będzie na wysokim poziomie merytorycznym. Jeżeli nie widzisz różnic między tymi FW to jakich Ty różnic byś się spodziewał? //Edit: Przeczytałem Twoje + i - i się nie pomyliłem... Ten post edytował phpion 23.02.2009, 10:36:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 21:12 |