![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
Potrzebuje skryptu php w którym na stronie index.php będzie można podać hasło , jeśli będzie poprawne przeniesie do pewnego odnośnika na stronie który sam sobie wpisze , jeśli błędne nic się nie stanie , ewentualnie może się strona odświerzyć. Prosze o pomoc , hosting cba.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra , mogło by być , tylko teraz :
W którym miejscu kodu postawić "silnik skryptu" czyli ten kod Kod ob_start(); session_start(); $login = $_POST['loguj']; if($login) { $user = mysql_escape_string($_POST['login']); $haslo = mysql_escape_string($_POST['pass']); include('../mysql.inc'); $sql = mysql_query("SELECT * FROM admin WHERE user='$user' AND pass='$haslo'"); if(@mysql_num_rows($sql)) { session_register("uzytkownik"); header("Location: admin.php"); exit; } else { $message="Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło."; } } ob_end_flush(); I jak stworzyć tę tabelę? Tj jaką komendę podać bazie do stworzenia tabeli ... ja jestem zielony w php i mysql więc potrzebuje wyjaśnien gdzie co i jak .... sorki Ehh , tak nic z tego nie będzie , ktoś kto używał jednego z w/w skryptów i mu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) !DZIAŁAŁ(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) ! (no bo jak bym nie kombinował mi nie działa) proszę o kontakt pod numerem gg 1648082 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
W którym miejscu kodu postawić "silnik skryptu" czyli ten kod to wstawiasz w miejsce gdzie masz formularz logowania. czyli tam gdzie wpisujesz hasło i login do strony. I jak stworzyć tę tabelę? a masz phpMyAdmin? jak nie masz kod, od razu utworzyłem Ci usera nick: admin hasło: 123qwe
wklejasz to w phpMyAdminie. Pamiętaj również o połączeniu się z bazą. U mnie odpowiada za to plik include('../mysql.inc') Ten post edytował piotrooo89 22.02.2009, 22:09:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 23:03 |