![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Przeszukałem to forum, przeszukałem również na google. Nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na pytanie, skąd bierze się mój problem. Dziwne kody, części xhtml, czasami JavaScript pojawiają się na ekranie, po odświeżeniu strony wszystko znika. Przełączam się za pomocą linku w inne miejsce, najczęściej sytuacja powtarza się. Dołączam link do screena przykładowego.
Napisałem temat tutaj, ponieważ nie wiem z czego dokładnie może on wynikać i co może być tego powodem. ![]() Ten post edytował Czadus 20.02.2009, 15:27:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona sprawdzana jest zarówno na MAC-u, jak i na safari pod Windows, w każdej zdarzają się przypadki wyrzucania kodu na ekran. Fakt faktem po przeniesieniu większości kodu JS do includowanych plików, ilość błędów zmalała, jednak nie znikła zupełnie, to raz, a dwa, że jakoś nie wydaje mi się, aby to miało znaczenie.
Sytuacja rozwiązana, może komuś przyda się ta informacja. Powodem, dla którego safari "wyrzucało" na ekran kawałek kodu html, była biblioteka tinyMce.js, która będąc w kodzie nagłówka, za każdym razem obciążała ładowanie strony, jej wykluczenie z kodu tam, gdzie nie jest potrzebna, zdecydowanie pozytywnie wpłynęło na działanie serwisu. Teraz nic na ekranie już nie pojawia isę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:18 |