![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zrobić strone artykuly.php?id=1....
gdzie id to liczba porzadkowa rekordu z bazy danych i po prostu jak wyswietle 1 to sie wyswietla te rekordy ktore chce w jakiejs tam konfiguracji etc przeczytałem to faq z funkcja geturl ale tam nic nie ma o pobieraniu z bazy :/ Ten post edytował Manifested01 19.02.2009, 22:01:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdyby ktoś potrzebował brawa dla Chroma:)
Kod <?php
if (!empty($_GET["id"]);{ $id = trim((int)$_GET["id"]); define(DB_HOST,"localhost"); define(DB_USER,"root"); define(DB_PASS,"hasło"); // tu hasło define(DB_NAME,"baza danych"); // tu nazwa bazy danych $polaczenie = mysql_connect(DB_HOST,DB_USER,DB_PASS) or die("Nie mogę połączyć się MySQL-em!"); $baza = mysql_select_db(DB_NAME, $polaczenie) or die("Nie mogę wybrać bazy danych!"); $sql = "SELECT * FROM `nazwa_tabeli` WHERE `id`= '$id'"; $result = @mysql_query($sql, $polaczenie) or die("brak odpowiedzi z zapytania"); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { $id = $row['id']; $tytul = $row['tytul']; echo '<pre>'; echo $id; echo $tytul; echo '<pre>'; } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 14:51 |